Total de visualitzacions de pàgina:


3 de febr. 2013

Les rutines !!!!!!


. El treball dels hàbits i les rutines és fonamental en l'educació infantil, perquè ajuda a potenciar l'autonomia i la socialització dels infants, així com a millorar les pautes i la responsabilitat en el treball.

Entenem per rutina l'hàbit de fer alguna cosa de manera mecànica, sistemàtica i continua al llarg de la jornada escolar.

.
 Els nens i nenes quan arriben a l'aula seuen a la rotllana i així comencem el treball de les rutines:
BON DIA : Tots plegats ens saludem i ens diem "BON DIA". Va molt bé fer-ho mitjançant alguna cançoneta. Podeu fer servir alguna d'aquestes:
Cançonetes del BON DIA
 
.
 
 
 



LA LLISTA: L'encarregat és el nen/a que passa la llista diàriament. Amb aquesta activitat prenem consciència del propi nom i del nom dels companys/es. Per tant treballem d'una manera molt propera als infants tot el llenguatge verbal tant a nivell oral com escrit.
Amb aquesta activitat hi podem lligar aspectes relacionats amb el llenguatge matemàtic: comptar quants nens/es hi ha a l'aula, quants nens/es s'han quedat a casa, quants es queden al menjador ...

 
EL TEMPS :Podem  introduir aquesta rutina mitjançant una cançoneta.

 

  Tot seguit  l'encarregat mira per la finestra quin temps fa !!!! A partir d'aquesta activitat podem treballar la climatologia, les estacions , la estadística ....
 
CALENDARI: Introducció dels dies de la setmana, els mesos, ...


 
 
També podem treballar el números, la tira numèrica, escriptura de la data.... Adaptant-lo als diferents nivells d'infantil.
 
CONVERSA: Un cop fetes aquestes rutines és important fer una estona de conversa per tal de potenciar el llenguatge oral. En aquesta estona els nens/es poden expressar lliurement històries viscudes, sentiments, opinions, estats d'ànims .....
 
ESMORZAR: Cal donar importància a l'estona de l'esmorzar ja que és importat treballar tot un seguit d`hàbits: seure correctament a la cadira, rentar-se les mans abans de menjar, potenciar un esmorzar sa i saludable ...

 
 
COMIAT: A l'hora del comiat podem fer un petit repàs de les diferents activitats que hem fet durant la jornada escolar, que ens ha agradat i que no ens ha agradat, .... i acomiadar-nos amb alguna cançoneta.
.
 
 
 
 

 


 

12 comentaris:

  1. uauuu una entrada supercompleta. Un saludo

    ResponElimina
  2. Muchas gracias Miren !!!! Me alegro que te haya gustado.
    Besitos !!!

    ResponElimina
  3. Una entrada molt complerta Magda. M'ha encantat. És importantíssim donar importància a les rutines. Ens ho has explicat magníficament bé! Em guardo la teva superentrada als favorits. Petonets de dilluns! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies Joel!!!!!
      És fantàstic que t'hagi agradat l'entrada ja feia dies que em rondava pel cap i no sabia com enfocar-la!!!!
      A quedat prou bé oi ????
      Petonets

      Elimina
  4. Ha quedat molt bé, Magda!!!
    Et felicito per aquesta entrada, és molt completa!!!
    Nosaltres les rutines sempre les hem fet asseguts/des a la rotllana de la classe.
    Quan s'acaben de fer, amb la cançó "jo tinc una cadira jo la busco, jo la busco..." van cap a les taules i comencem l'activitat de treball sobre paper.
    D'aquesta manera s'asseuen a la cadira menys estona i es mostren menys inquiets.
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Carme per les teves felicitacions !!!
      Nosaltres també sempre fem les rutines a la rotllana sinó es massa estona a la cadira.I un cop acabades es quan comencem a vegades l'activitat sobre paper i altres vegades racons !!
      Ens llegin aviat guapissima !!!
      Petonets de dilluns

      Elimina
  5. Quines cançonetes tan boniques. Algunes les hem fet servir molt a la classe.
    Petonicos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Ametlla. He trobat que era una entrada interessant i amb les cançonetes s'entenen millor totes les rutines !!!!
      Petons guapa

      Elimina
  6. Hola! Si passes pel meu bloc trobaràs una sorpresa.
    Una abraçada.
    Anna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que bé Anna, quina i.lusió ara m'hi passo.
      Petonets !!!!

      Elimina
  7. Hola, sóc l'Alexandra Lapedra, estudiant de la Facultat Blanquerna. Realment aquesta entrada és precisa i concisa, clara i entenedora, a més de breu. Moltes gràcies per facilitar-nos "tasques" als alumnes! Un bon exemple a seguir.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies Alexandra. Em fa molta il.lusió facilitar-vos la tasca als estudiants i me n'alegro sobretot que us siguin útils.
      Fins aviat i espero que el meu petit blog us ajudi en lavostra tasca.
      Una abraçada

      Elimina